Страницы

четверг, 23 апреля 2020 г.

23.04.2020, ЯДС




Дивись урок за цією зноскою!
https://nataliyakvartyk.wixsite.com/yadoslidzhyu/22-kvitnya-den-zemli?fbclid=IwAR0zcYyq83SVUsmSkpKf8T2bxOvv3z_-wDnIMms7fZLBZWakFLCFFVmqW38
  1. Прочитай уважно вірш  В. Симоненка

Збережи планету для нащадків


Земля - не рабиня наша, а мати.
Сонце - не вітчим, а рідний батько,
Ліси - наші брати, річки - сестри.
Дощі, вітри, сніги - добрі гості.
А ми на своїй планеті –
Не тимчасові мешканці, а мудрі господарі!
В. Симоненко


2. Роздивись уважно світлини, прочитай тексти і визнач загрози для планети Земля.





Планета прохає допомоги!
Одна з головних екологічних проблем планети – надмірне використання ресурсів. День Землі,  що відзначається 22 квітня, створили як нагадування про те, що кожна людина тісно пов’язана з нашою планетою та усіма її екосистемами. Кожна дія чи рішення неодмінно відображаються на загальній картині стану справ у світі – залишаючи добрий чи поганий слід.!











 Адже зовсім не важко замінити одноразовий кульок на торбинку, для гарячих напоїв мати власну багаторазового використання чашку, замінити пластикову пляшечку для води на власну, відмовитися від використання пластикових трубочок та кришечок для стаканів, тому що вони не підлягають переробці взагалі. Ми можемо відмовитися від гумових кульок, які створюють нам свято та від яких гинуть тварини. Ми можемо відмовитись від конфетті, яке розкладається сотні років, забруднюючи довкілля. Ми можемо збирати пластикові пляшки, які підлягають переробці до 10 разів. Ми можемо збирати для утилізації батарейки, лампочки, зарядні пристрої. Ми можемо збирати для повторного використання скляні пляшки. Ми можемо збирати для переробки бляшанки. Ми можемо власний одяг віддавати людям, які того потребують. Ми багато чого можемо! Але не всі це робимо! Про такі речі потрібно говорити з дітьми та дорослими не один раз на рік, а кожного дня вести роз’яснювальну роботу в дитячих садочках, школах, вищих учбових закладах та різних організаціях на державному рівні.

3. Давйте долучимось і ми до захисту планети Земля і складемо текст -інструкцію.












4. Візьми фломастери чи кольорові ручки, альбомний листок і запиши текст - інструкцію. Намалюй малюнки. Розкажи про  це друзям, адже кожен бачить світ по - різному.
                                                              Збережемо планету!
* Бережи наш дім -  Планету Земля!
*Не зривай квіти, не рубай дерева, а насаджуй більше рослин.
*Не забруднюй річки.
*Сортуй сміття.
*Оберігай тварин.
* Не забруднюйте повітря
5.Давай поміркуємо: які речення за метою висловлювання ми застосували?

- Правильно, спонукальні. Ми хочемо спонукати всіх людей планети берегти наш дім.
- Назви окличне речення.



НА ЦІЙ ЗЕМЛІ МИ ТІЛЬКИ ГОСТІ …

На цій Землі – Ми тільки гості У Вічності – безсмертная Душа І на Землі – залишеш лише кості А тіло відійде у забуття … Коротка мить – життя людського Яку нам Бог подарував Та в кожне серце Він з Любов’ю Свою частинку Нам віддав . На цій Землі – Ми Творим Дива Даруючи Любов Свою Бо лиш тоді Душа Щаслива Коли для Бога – Я Живу . Ви скажете що це не правда ??? А як сім’я ? А як батьки ? І це частково – Ваша правда … Життя – Дорога до Мети . Коли на цій Землі родився І вибрав стежку Ти Свою Не раз від Бога відступився В хвилину тяжкую таку Але і це Нам Бог прощає Бо Бог – Безмежная Любов Та Душу Нашу Зігріває І так Він робить – знов і знов ... Тому Ти Друже не жалійся На долю тяжкую Свою І в цьому Світі Ти не бійся Даруй усім Любов Свою . Бо лиш коли Любов Даруєш Тоді отримуєш Любов І Своє Серце відкриваєш Для Свого Бога Знов і Знов !!!











Комментариев нет:

Отправить комментарий