Страницы

вторник, 28 апреля 2020 г.

28.04.2020, ЯДС

Тема уроку: "Я досліджую медіа. Світлина як джерело інформації"
Вчись пояснювати, що люди бачать світ по-різному.
- Що цікавого, нового ти дізнався з відео?
https://www.youtube.com/watch?v=NhzBkqh8ngM
Обговори з іншими інформацію, яка тебе зацікавила.
- Чому кожна людина неповторна?

 Неповторність кожної людини

З дитинства дітей привчають ставитись до людей з пошаною, намагаються побачити в людині її найкращі риси, бо кожна людина заслуговує бути зрозумілою. Звичайно, всі люди різні. Хтось має кращий характер, хтось гірший, але всі ми неповторні. Неповторна кожна зовнішність. І душа кожна неповторна, тому й зазначає народне прислів'я: «Всякий молодець на свій образець». У дітей молодшого шкільного віку багато друзів, і всі вони мають якусь свою індивідуальність, неповторність. У них є свої недоліки і свої переваги. Кожен з нас може зробити помилку і кожен з нас може підставити плече у разі потреби. Усі ми люди, усі ми неповторні, тим і цікаві.
Невеличка строфа, але тут — безодня змісту. Адже дуже часто люди забувають про свою неповторність, про цінність свого духовного світу. Люди не займаються самовдосконаленням, а, навпаки, деградують, зливаються із сірою масою, стають «як усі». Tpeба завжди пам'ятати, на світі немає повністю однакових людей. У кожному є щось своє, неповторне. Xай це буде якась геніальна ідея чи може просто посмішка, але своя, особлива.
Кожна людська особистість індивідуально неповторна, тому виховання людини «полягає насамперед у розкритті цієї неповторності, самобутності, творчої індивідуальності. Здійснювати це завдання – означає вести кожного вихованця тією доріжкою, на якій з найбільшою яскравістю може розкриватися сила його розуму і умінь, майстерність і творчість. Скільки учнів – стільки ж доріжок. Але для того, щоб відкрити в кожній дитині «всі її задатки, здібності, сили», потрібно знати дитину, знати здоров’я дитини, знати її мислення, душу.





Роздивись світлину.
- Зроби висновки, за чим люди бувають неповторні?






      

- Склади усну розповідь і поділись нею з друзями.
- Починай так:
       Ми  живемо на планеті - Земля. І всі ми - земляни. Нас багато, але всі ми.... (продовж свою розповідь, будуй речення розповідні, питаль, спонукальн, окличні)










4 комментария: